II Lasowiacki Festiwal Pierogów – PROTOKÓŁ konkursu “O Złotą Misę” // Przepisy

Protokół
z posiedzenia komisji konkursowej
II LASOWIACKI FESTIWAL PIEROGÓW
Stalowa Wola – 21 lipca 2019 roku


Komisja konkursowa powołana przez dyrektora Miejskiego Domu Kultury w Stalowej Woli w składzie:

1.      Krzysztof Zieliński – przewodniczący komisji

2.      Renata Knap – członek komisji

3.      Xiao Xiaolei – członek komisji

4.      Lila Wojciak – członek komisji

5.      Żuczek Krystyna – członek komisji

6.      Anna Wołoszczak – członek komisji

na posiedzeniu w dniu 21 lipca 2019 roku postanawia co następuje:

W odpowiedzi na ogłoszenie konkursowe produkty kulinarne zgłosiło 39 uczestników w dwóch kategoriach konkursowych – Koła Gospodyń Wiejskich (34 uczestników konkursu) i Restauratorzy (5 podmiotów gospodarczych).

Po dokonaniu degustacji i oceny zgłoszonych pierogów, według kryteriów określonych w regulaminie, Komisja wyłoniła następujących laureatów:

W kategorii Kół Gospodyń Wiejskich:

I miejsce – Koło Gospodyń Wiejskich w Stalach „Stalowianki” Dorota Paź – 1000 zł

II miejsce – Koło Gospodyń Wiejskich w Zbydniowie Barbara Domin/ Krystyna Bednarz – 800 zł

III miejsce – Koło Gospodyń Wiejskich w Antoniowie Magdalena Stefanowska – 650 zł

I Wyróżnienie – Koło Gospodyń Wiejskich w Zdziechowicach Jolanta Czajka – 350 zł

II Wyróżnienie – Koło Gospodyń Wiejskich w Jacentowie Bożena Gromczyk – 350 zł

III Wyróżnienie – Koło Gospodyń Wiejskich w Kępiu Zaleszańskim Ewa Bełzak – 350 zł

W kategorii Restauratorzy:

I miejsce – Centrum Kształcenia Ustawicznego i Ośrodek Dokształcania i Doskonalenia  Zawodowego w Stalowej Woli Barbara Wieszczek–Augustyńska – 2000 zł

II miejsce – Mensa Qul  Fundacja Uniwersytecka w Stalowej Woli – 1500 zł

III miejsca nie przyznano.

Laureaci konkursu otrzymali nagrody finansowe o łącznej wartości 7000 zł oraz nagrody rzeczowe ufundowane przez Agencję Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa, Firmę Liugong Dresta Machinery oraz Okręgową Spółdzielnię Mleczarską w Stalowej Woli.


DO POBRANIA:  Protokół – II Lasowiacki Festiwal Pierogów 2019

 przepis Chińskie Pierozki LiuGong Li




Mapa Dojazdu

Napisz do nas



Przepisz kod antyspamowy: captcha